A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Безоплатна правова допомога

Відшкодування збитків нареченим у разі відмови іншого з них від вступу до шлюбу

Конституція України (стаття 51) та Сімейний кодекс України (стаття 24) встановлюють, що шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки і чоловіка. Примушування особи до вступу в шлюб є кримінальним правопорушенням (стаття 151-2 Кримінального кодексу України).

15:19:05 17.09.2021

«Електронний суд» – що це таке?

Стрімкий розвиток цифрових технологій відкрив для людей безліч можливостей, які реально спрощують вирішення широкого спектру питань, які виникають чи не щодня. Всі, мабуть, вже і забули про довгі телефонні дроти по квартирі, довжелезні черги в поліклініках, касах, магазинах, державних та комунальних установах.

11:51:22 01.08.2021

Спрощення процедури встановлення факту народження або смерті особи на тимчасово окупованій території України

Громадянам України, які проживають на тимчасово окупованих територіях, доволі часто доводиться стикатися з різноманітними проблемами, які стосуються підтвердження факту народження чи смерті на тимчасово окупованих територіях.

11:50:44 01.08.2021

Додаткова відпустка при народженні дитини

Постановою Кабінету Міністрів України від 07 липня 2021 року № 693 затверджено Порядок надання відпустки при народженні дитини (надалі — Порядок). Цей Порядок визначає механізм та умови надання одноразової оплачуваної відпустки при народженні дитини, право на яку передбачено статтею 191 Закону України «Про відпустки».

11:50:23 01.08.2021

Як оформити електронну трудову книжку?

10 березня 2021 року опубліковано Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі», який вступить в дію 10 червня 2021 року. Згідно даного Закону власник або уповноважений ним орган зобов’язаний в день звільнення видати працівникові копію наказу (розпорядження) про звільнення, провести з ним розрахунок, а також на вимогу працівника внести належні записи про звільнення до трудової книжки, що зберігається у працівника. Облік  трудової діяльності працівника здійснюється в електронній формі в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування у порядку, визначеному Законом України   « Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування ».

09:17:26 28.04.2021

Куди необхідно звернутися для вирішення земельних спорів?

На даний час вирішення земельних спорів є актуальним питанням, яке в залежності від предмету спору відноситься до компетенції судів, органів місцевого самоврядування та центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері земельних відносин (Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру).

15:48:40 29.03.2021

За що можуть позбавити спадщини?

Відповідно до статті 1222 Цивільного кодексу України, спадкоємцями за заповітом і за законом можуть бути фізичні особи, які є живими на час відкриття спадщини, а також особи, які були зачаті за життя спадкодавця і народжені живими після відкриття спадщини.

15:48:07 29.03.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь