A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Безоплатна правова допомога

Причини, наслідки та відповідальність за вчинення домашнього насильства.

Домашнє насильство у нашому суспільстві, на превеликий жаль, продовжує своє існування. За офіційними даними протягом минулого року було зафіксовано більше 200 тисяч звернень щодо вчинення насильства в сім’ї до установ, що протидіють даному явищу. Така ж невтішна картина залишається і сьогодні.

21:13:05 09.12.2021

Порядок встановлення факту проживання однією сім`єю

Відповідно до статті 74 Сімейного кодексу України, якщо жінка та чоловік проживають однією сім`єю, але не перебувають у шлюбі між собою, майно, набуте ними за час спільного проживання, належить їм на праві спільної сумісної власності, якщо інше не встановлено письмовим договором між ними. На майно, що є об`єктом спільної сумісної власності жінки та чоловіка, які не перебувають у шлюбі між собою або в будь-якому іншому шлюбі, поширюються положення глави 8 цього Кодексу.

14:17:49 04.11.2021

Спадкування - право, а не обов'язок. Чи може спадкоємець відмовитися від прийняття спадщини?

З моменту відкриття спадщини у спадкоємців постає питання: як правильно та швидко оформити свої спадкові права? Однак, іноді у спадкоємців виникають життєві обставини, за яких прийняття спадщини є недоцільним.

14:17:22 04.11.2021

Безпека та страхування в туризмі

Чи любите Ви подорожувати? Можливо, це подорож нашою багатогранною та цікавою Україною, а може - це заморські країни зі своїм унікальним колоритом? Незалежно від того, плануєте Ви подорож, або тільки повернулись, дана стаття обов’язково стане Вам у нагоді.

14:16:21 04.11.2021

Особливості запровадження Е-лікарняних

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 № 328 затверджено Порядок організації ведення Електронного реєстру листків непрацездатності та надання інформації з нього.

14:16:15 04.11.2021

Як вчинити, якщо діями одного з власників квартир багатоквартирного будинку порушено цілісність несучої конструкції та заподіяно шкоду іншим співвласникам будинку

Пошкодження несучої конструкції є порушенням прав кожного зі співвласників багатоквартирного будинку, незалежно від місця розташування квартири в будинку, адже в будь-якому випадку пошкодженим є спільне майно. Пред’явити претензії з відповідними вимогами до особи, що пошкодила несучі конструкції будинку має право кожен співвласник, а також ОСББ: як у позасудовому, так і в судовому порядку.

15:20:35 17.09.2021

Отримання одноразової грошової допомоги на дітей з багатодітних малозабезпечених сімей для підготовки до навчального року у сумі 2000 гривень на кожну дитину

Щоб отримати відповідну одноразову грошову допомогу від держави  багатодітна сім’я повинна станом на 1 серпня 2021 року одержувати державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям.

15:20:00 17.09.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь