A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Новини

Дата: від до Скинути

У НЕХВОРОЩІ ВІДКРИЛАСЯ АПТЕКА

У НЕХВОРОЩІ ВІДКРИЛАСЯ АПТЕКА

Нехворощани та часті відвідувачі магазину «Оптовичок» вже помітили, що поруч, де раніше містилося відділення Нової пошти, відкрилася аптека. Власне, це не нова точка торгівлі медикаментами, раніше вона базувалася у старому приміщенні амбулаторії, а днями переїхала у більш людне місце, що додало зручностей жителям та гостям села: і в «Оптовичку» можна скупитися, і в «М’ясну лавку» зайти, і парфуми вибрати чи послугами перукарки скористатися, і при потребі аптеку відвідати. Тут вас зустрінуть завідувачка Ольга Вікторівна Ткаченко і ФОП Валентина Петрівна Вільхова, підкажуть і допоможуть вибрати необхідні ліки.

13:18 28.11.2023

гірке минуле і сумне - його ніколи не забути!

гірке минуле і сумне - його ніколи не забути!

Сьогодні колектив сільської ради на чолі з головою ТГ Віктором Дубовичем прийшли до пам’ятного знаку жертвам Голодомору, аби вшанувати земляків, померлих у 1932-1933 роках внаслідок злочинної політики тодішнього більшовицького уряду, покласти квіти і запалити свічки. Потім у Нехворощанському Будинку культури розпочався скорботний захід, на який зібралися представники комунальних закладів, старшокласники ліцею, громадськість села.

17:11 24.11.2023

БУДЕ ЖИВА НОВОРІЧНА ЯЛИНКА

БУДЕ ЖИВА НОВОРІЧНА ЯЛИНКА

Нехворощани, мабуть, вже помітили приємну «обновку» навпроти Будинку культури: позавчора там з’явилася молода ялинка. Цей подарунок зробив для села голова громади Віктор Дубович, придбавши саджанець у садорозпліднику. Він же особисто взяв участь у його висадженні.

10:13 23.11.2023

СПОРТИВНА ХРОНІКА

СПОРТИВНА ХРОНІКА

20 і 21 листопада у м. Кобеляки в рамках VI Гімназіади Полтавщини пройшли зональні змагання з футзалу серед юнаків. Серед восьми команд-учасниць була й команда Нехворощанської громади. В результаті запеклої боротьби вона у своїй підгрупі зіграла внічию з білицькими гравцями, потім здобула дві перемоги, зігравши з рахунком 5:0 з карлівською командою та 12:0 з командою села Мачухи. Завдяки цьому нашим спортсменам вдалося вийти зі своєї групи у фінал. А вже тут їх спіткала невдача: гра з кобеляцькою командою завершилася з рахунком 6:2 на користь господарів поля. Таким чином, наші футзалісти посіли ІІ місце. Дякуємо їм за наполегливу боротьбу на спортмайданчику і бажаємо нових перемог! Юрій ЛЮБИМСЬКИЙ, інструктор з фізичної культури відділу освіти Нехворощанської громади

10:41 22.11.2023

21 листопада - ДЕНЬ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ

21 листопада - ДЕНЬ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ

Шановні жителі нашої громади! Сьогодні ми разом з усією країною відзначаємо день Гідності та Свободи. Віддаємо шану громадянському подвигу, патріотизму і мужності людей, які виступили на захист демократичних цінностей, відстояли національні інтереси і європейський вибір нашої держави. Патріотизм нинішнього покоління, завзяття творців української державності довели, що наш народ є господарем на своїй землі.

08:39 21.11.2023

ПСИХОЛОГІЧНА ДОПОМОГА ДІТЯМ

ПСИХОЛОГІЧНА ДОПОМОГА ДІТЯМ

Сьогодні у Нехворощанському ліцеї побували представники громадської організації «Проліска», що на теренах нашої області виконує гуманітарну місію – надає допомогу вимушено переміщеним особам. Окрема категорія тих, хто перебуває в полі зору «Проліски» – діти з числа переміщених сімей. «Вони дуже чутливі до всього, що відбувається навколо, події сприймають перш за все емоційно, тому є найбільш вразливими категоріями населення» – пояснює психолог Ярослав Карасьов. А психологиня Віра Мостова додає: «У вашій громаді на базі Будинку дитячої та юнацької творчості створюється Дитячий простір – окремо відведена та спеціально обладнана територія, де діти матимуть можливість в супроводі фахівців знімати психологічне навантаження. Доки там триває ремонт, ми працюємо в ліцеї, де вже є простір для занять з учнями, зокрема початкових класів. Сьогодні наша мета – познайомитися з ними, виявити їхні психологічні потреби, визначити пріоритети в роботі та вибудувати план цієї роботи на майбутнє. Надалі плануємо приїздити у Нехворощу раз чи двічі на місяць».

19:53 20.11.2023

ЗАСІДАННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ

ЗАСІДАННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ

Сьогодні у кабінеті голови громади відбулося засідання виконкому сільської ради. Присутні заслухали інформацію і схвалили проєкт рішення «Про бюджет Нехворощанської сільської територіальної громади на 2024 рік», схвалили рішення про створення оновленого складу комісії з питань захисту прав дітей; сільської координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми; опікунської ради, комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, а також комісії з питань встановлення факту спільного проживання та здійснення догляду. Крім того, затвердили план дій у випадку виникнення надзвичайних ситуацій на об’єктах водопостачання та водовідведення в осінньо-зимовий період.

16:05 20.11.2023

«Славимо хліб запашний і людей працьовитих!»

«Славимо хліб запашний і людей працьовитих!»

Під таким гаслом відбувся концерт в Андріївському клубі, який у переддень найголовнішого свята сільських трударів зібрав багато люду: сюди зійшлися односельці, приїхали чисельні гості.

12:01 19.11.2023

СПОРТИВНА ХРОНІКА

СПОРТИВНА ХРОНІКА

13 листопада у м. Кобеляки в рамках VI Гімназіади Полтавщини пройшли зональні змагання з футзалу серед дівчат. Серед п’яти команд-учасниць була й команда Нехворощанської громади. Їй вдалося обійти гравців з Нових Санжар і Машівки, та поступитися командам з Біликів та Кобеляк, в підсумку посівши третє місце. Дякуємо нашим дівчатам за наполегливу боротьбу на спортивному майданчику і бажаємо нових перемог!

10:25 14.11.2023

КВІТИ ДЛЯ НЕХВОРОЩІ

КВІТИ ДЛЯ НЕХВОРОЩІ

Дуже приємно, коли до впорядкування села прагнуть не тільки працівники благоустрою, а й небайдужі жителі, котрі хочуть бачити Нехворощу квітучою і діляться розсадою, саджанцями, насінням чи цибулинами квітів. Ще приємніше, коли до цієї справи долучаються мешканці сусідніх громад, як от жителька Нових Санжар Тетяна Давиденко, яка ретельно зібрала насіння великоквіткового портулаку і в подарунковому мішечку передала нам, а ми поділилися з Маячківським старостатом. Навесні ця рослина яскравим килимом прикрасить наші села.

11:06 13.11.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь