A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Новини

Дата: від до Скинути

Завітали до Олександри Данилівни КАЛІМАН, аби привітати з 85-літтям та Новоріччям.

Завітали до Олександри Данилівни КАЛІМАН, аби привітати з 85-літтям та Новоріччям.

Мабуть, немає у Нехворощі людини, яка б не знала Олександру Данилівну КАЛІМАН. Просту колгоспну трудівницю, яка селянській праці віддала чотири десятиліття. Це коли рахувати колгоспний стаж, а коли ще й домашні клопоти додати, то вважай – все життя біля землі.  

12:08 31.12.2021

«Хай у вас і в нас все буде гаразд!» - голосно лунали голоси віншувальників.

«Хай у вас і в нас все буде гаразд!» - голосно лунали голоси віншувальників.

Сьогоднішній робочий день працівників Нехворощанської сільської ради почався з приємного: до них завітали шедіївські учасники художньої самодіяльності, аби привітати з Новоріччям та Різдвом. У яскравому вбранні та в супроводі головних героїв дійства – діда Мороза і Снігуроньки, гості заспівали колядки й пісні-побажання, висловлюючи надію, що наступний рік буде щасливим, принесе мир Україні, достаток кожній родині, стрімкий розвиток нашій громаді. «Хай у вас і в нас все буде гаразд!» - голосно лунали голоси віншувальників. Потім – гостинці в торбинку Діда Мороза і колективне фото на згадку.  

23:14 30.12.2021

Подарунки діткам, які потребують додаткової уваги.

Подарунки діткам, які потребують додаткової уваги.

Напередодні свят, за підтримки помічниці народного депутата Олесі ДУБОВИЧ, службою у справах дітей виконавчого комітету Нехворощанської сільської ради були роздані новорічні подарунки діткам, які потребують додаткової уваги. Разом із гостинцями вони отримали позитивні емоції і хороший настрій.  

22:02 30.12.2021

РОЗМОВА З ЛІДЕРОМ ГРОМАДИ ЗА ЧАШКОЮ КАВИ

РОЗМОВА З ЛІДЕРОМ ГРОМАДИ ЗА ЧАШКОЮ КАВИ

Цього разу на зустріч запросили соколовобалківських старшокласників – поділитися планами на майбутнє, поговорити про вибір професії, розповісти про свої бажання, тощо. Діти з цікавістю оглянули залу засідань, де збираються депутати на сесії, і з таким же зацікавленням слухали Віктора ДУБОВИЧА, який згадував свої молоді роки, навчання у школі, студентські літа. Потім говорив про соціальні завдання, які сьогодні стоять перед керівництвом громади, про депутатський корпус, кадрову політику на селі, тощо. Долучилися до розмови і заступниці голови СТГ Ольга ХОМЕНКО та Зоя КОРОЛЕНКО, ділилися особистим досвідом, як свого часу обирали професії, ким бачили себе після закінчення школи. Проте доля повела іншими життєвими дорогами, але вони не жалкують, що спочатку здобули робітничі професії. Тож і дітям радили задуматися, чи варто «гнатися» за вищою освітою, коли сьогодні дуже затребувані фахівці в галузі обслуговування. І це, між іншим, добре оплачувані професії. Наприклад, у Соколовій Балці зараз немає швачки, перукаря, майстрів з ремонту техніки та взуття – це ті професії, які завжди дають «свіжу копійку». В сільраді потрібен юрист, а його не знайти у громаді, як і тракториста чи газоелектрозварника. «Задумайтесь, що вклавши батьківські кошти у здобуття вищої освіти, чи одержите ви потім ті гроші, які хотілося б заробляти», – радили старші наставники. Коли мова зайшла про життя соколовобалківської молоді, посипалися ідеї та пропозиції: організувати регулярне проведення дискотек в Будинку культури, облаштувати зону відпочинку з лавочками та вільним доступом до Wi-Fi, висадити навколо невеликий парк з декоративних дерев. Просили створити новорічну ілюмінацію в центрі села – це і настрою додасть, і приїжджих порадує. А ще нагадали про необхідність вирішити питання з бродячими собаками – дуже дошкуляють бездомні тварини перехожим, особливо у нічний час.  

09:55 30.12.2021

Перше випробування снігом цієї зими наша громада пройшла успішно.

Перше випробування снігом цієї зими наша громада пройшла успішно.

Це завдяки багатьом небайдужим одноосібникам, фермерам, приватним підприємцям та керівникам агроформувань, що господарюють на нашій території. Усі вони вчасно вивели свою техніку на сільські вулиці, аби зранку дороги були розчищені.  

09:53 30.12.2021

Віктор Олександрович зі своїми заступницями Ольгою ХОМЕНКО та Зоєю КОРОЛЕНКО оглянули кілька таких об’єктів, де тривають ті чи інші роботи.

Віктор Олександрович зі своїми заступницями Ольгою ХОМЕНКО та Зоєю КОРОЛЕНКО оглянули кілька таких об’єктів, де тривають ті чи інші роботи.

«В людей уже почалися приємні передноворічні клопоти, а в нас майже суцільний аврал» – жартує голова громади Віктор ДУБОВИЧ. Хоча ці клопоти теж приємні, адже належить у короткий термін – до Нового року – освоїти кошти, що надійшли з обласного бюджету на різні соціальні проєкти. Віктор Олександрович зі своїми заступницями Ольгою ХОМЕНКО та Зоєю КОРОЛЕНКО оглянули кілька таких об’єктів, де тривають ті чи інші роботи.  

09:49 30.12.2021

СПОРТИВНА ХРОНІКА

СПОРТИВНА ХРОНІКА

Днями у Нехворощі пройшла першість СТГ з настільного тенісу серед чоловіків. Гра видалась цікавою і напруженою, кожен із гравців наполегливо боровся за перемогу. І ось настав час оголосити результати: перше місце виборов інструктор з фізичної культури та спорту відділу освіти Олександр САВЧЕНКО, друге дісталося Миколі МАЛИКУ із Соколової Балки, а третє – Валерію СІМ’ЯНУ з Лівенського.  

09:43 29.12.2021

ЗРОБІТЬ СВОЄ СВЯТО БЕЗПЕЧНИМ!

ЗРОБІТЬ СВОЄ СВЯТО БЕЗПЕЧНИМ!

Шановні жителі нашої громади та її гості! Нагадуємо Вам, що відповідно до рішення виконавчого комітету Нехворощанської сільської ради від 21 грудня 2021 року, прийнятого на звернення Новосанжарського відділення поліції, до 15 січня 2022 року використання піротехнічних засобів (петард, салютів, феєрверків, хлопавок, тощо) ЗАБОРОНЕНО.  

19:25 28.12.2021

ПОЗАЧЕРГОВА ВІСІМНАДЦЯТА СЕСІЯ Нехворощанської громади відбулася сьогодні в залі засідань.

ПОЗАЧЕРГОВА ВІСІМНАДЦЯТА СЕСІЯ Нехворощанської громади відбулася сьогодні в залі засідань.

На неї прибуло 13 депутатів. З цього приводу голова громади Віктор ДУБОВИЧ висловився так: «Мені дуже прикро, що серед нас є ті, за кого люди на виборах віддали свої голоси, але ці обранці майже не беруть участі в пленарних засіданнях. От і сьогодні зібралося менше двох третин депутатів, тому ми не зможемо розглянути деякі земельні питання. А люди чекають наших рішень. Що ж, хай подякують тим, хто ігнорує депутатську діяльність. Думаю, зайнятість на виробництві не повинна бути виправданням, адже законодавство передбачає, що депутат у день сесії звільняється від основної роботи і працює в залі засідань. Тільки не в кожного є на те бажання…». Переглянути оприлюднені рішення  

20:50 23.12.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь