Офіційний сайт Нехворощанської громади
Полтавська область, Полтавський район

Новини

Дата: від до Скинути

3 грудня - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЛЮДЕЙ З ОСОБЛИВИМИ ПОТРЕБАМИ

3 грудня - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЛЮДЕЙ З ОСОБЛИВИМИ ПОТРЕБАМИ

Щороку 3 грудня разом із світовою спільнотою Україна відзначає Міжнародний день людей з обмеженими можливостями та особливими потребами. На їхню долю випали нелегкі випробування, однак вони, долаючи труднощі, проявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя.  

21:02 02.12.2020

Через хворих працівників у Новосанжарському районі закриті школа і дитсадок

Через хворих працівників у Новосанжарському районі закриті школа і дитсадок

Упродовж останньої доби в Полтавській області зафіксували 708 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірусну інфекцію. Із них 12 хворих на Ковід-19 мешкають у Новосанжарському районі.  

20:59 01.12.2020

ВИВЧАЛИ ДОСВІД СУСІДІВ

ВИВЧАЛИ ДОСВІД СУСІДІВ

Мачухівська територіальна громада, як і Білоцерківська, про яку ми вже розповідали, має свої позитивні напрацювання у плані соціально-економічного розвитку. Тож зустрівшись з головою Мачухівської ОТГ Валерієм БІЛОКОНЕМ, керівник нашої громади Віктор ДУБОВИЧ та його заступники Ольга ХОМЕНКО і Зоя КОРОЛЕНКО цікавились перш за все розвитком гуманітарної сфери – освіти, культури, медицини. Не обійшли увагою і розвиток міжмуніципального співробітництва. Мачухи працюють над створенням Центру первинної медико-санітарної допомоги, який обслуговуватиме ще й дві сусідні громади – Щербанівську і Терешківську. Такий підхід до вирішення проблем у галузі охорони здоров’я буде вигідним для всіх. Крім того, там уже діє комунальне некомерційне підприємство «Мачухівська стоматологія», досвід якого теж є цікавим і вартим уваги, аби спроєктувати його й на нашу територію. Натомість у Мачухах немає свого Центру надання соціальних послуг, для обслуговування соціально незахищених верств населення вони уклали відповідну угоду з Щербанівською ОТГ.  

20:58 01.12.2020

АРТПРОСТІР «SELO» У МАЯЧЦІ

АРТПРОСТІР «SELO» У МАЯЧЦІ

На базі Публічної бібліотеки ім. О.Левицького Нехворощанської ОТГ створили артпростір «SELO» – платформу для співпраці народних майстрів та художників.  

19:37 29.11.2020

ОБМІНЯЛИСЯ ДОСВІДОМ, ДОМОВИЛИСЯ ПРО СПІВПРАЦЮ

ОБМІНЯЛИСЯ ДОСВІДОМ, ДОМОВИЛИСЯ ПРО СПІВПРАЦЮ

Днями представники нашої громади відвідали Білоцерківську ОТГ тепер уже колишнього Великобагачанського району, яка з багатьох позицій є прикладом успішної децентралізації, до того ж є ідентичною до нашої громади за територією, кількістю населення та фінансовими ресурсами. Також, як зазначила керівниця «ULEAD Полтавський регіональний офіс» Ірина БАЛИБІНА, це громада, яка за роки існування продемонструвала помітний соціально-економічний розвиток, залучила до своїх бюджетів додаткові кошти шляхом ефективної проєктної діяльності, розбудувала інфраструктуру, помітно підвищила професійний рівень фахівців. Тож було чому повчитися і що побачити в колег.  

19:30 28.11.2020

28 листопада - День пам’яті жертв голодоморів

28 листопада - День пам’яті жертв голодоморів

Щороку в четверту суботу листопада в нашій державі відзначають День пам’яті жертв голодоморів. Упродовж минулого століття Україною прокотилися три голодомори: 1921-1923, 1932-1933 та 1946-1947 років, що разом призвели до загибелі майже двадцяти мільйонів людей. Найстрашнішим з-поміж них був голод 1933-го, що виявився найкривавішою зброєю масового знищення селянства, яку застосував проти них більшовицький тоталітарний режим. За підсумками судової справи від 21 січня 2010 р. за фактом Голодомору встановлено, що кількість людських втрат від голоду 1932-1933 років становить 3 мільйони 941 тисяча осіб. За даними слідства СБУ, втрати українців у частині ненароджених становлять 6 мільйонів 122 тисячі осіб.  

19:30 27.11.2020

МИ ЗНОВУ ПЕРЕМОГЛИ!

МИ ЗНОВУ ПЕРЕМОГЛИ!

Шановні жителі нашої громади! Завершилося голосування за проєкти цьогорічного Шкільного громадського бюджету Полтавської області і вже відомі його результати. Маємо приємну місію повідомити, що всі три проєкти нашої громади здобули перемогу. І сталося це завдяки нашій спільній активності, завдяки активному голосуванню за ці проєкти.    Нагадаємо, що цього разу три заклади освіти виборювали перемогу в таких проєктах:

19:00 25.11.2020

9 ЛИСТОПАДА – ДЕНЬ ПРАЦІНИКІВ КУЛЬТУРИ І МАЙСТРІВ НАРОДНОГО МИСТЕЦТВА

9 ЛИСТОПАДА – ДЕНЬ ПРАЦІНИКІВ КУЛЬТУРИ І МАЙСТРІВ НАРОДНОГО МИСТЕЦТВА

Шановні працівники культури та майстри народного мистецтва! Щиро і сердечно вітаю вас із професійним святом! Споконвіку пісня і танець, музика і слово, витвори майстрів народної творчості були виразниками національної ідеї, оберегами історичної пам’яті. Вони підживлювали і зміцнювали надію народу на краще майбутнє. Своєю плідною працею та силою духу ви звеличуєте рідну Україну, нашу громаду, примножуєте їх успіхи і досягнення.

23:35 08.11.2020

9 ЛИСТОПАДА – ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА МОВИ

9 ЛИСТОПАДА – ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА МОВИ

Це свято було встановлене указом президента України в 1997 році і відзначається щороку на честь українського літописця Нестора - послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія.

23:34 08.11.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь